Praha očima ptáků - Jiří Berger

Kód: 2892
Neohodnoceno
300 Kč
Skladem (1 ks)

antik - stav dobrý

Žánr

Literatura naučná, Fotopublikace

Vydáno 2006, Soukup a David (S&D)

1. vydání originálu: 2006

Počet stran 191

Jazyk vydání český

Vazba knihy pevná / vázaná s přebalem

ISBN 80-86899-10-1

Detailní informace

Detailní popis produktu

Významný plzeňský fotograf Jiří Berger se specializuje v posledních letech stále více na leteckou fotografii. Od června do prosince 2005 se věnoval Praze, z dvojmotorového dvojplošníku Morava L 200 pořídil více než 2000 záběrů, do publikace jich bylo vybráno 170, tak aby charakterizovaly město a jeho nejbližší okolí.
Dávno, v r. 19
66, vyšla kniha leteckých fotografií Eugena Vasiliaka Nad Prahou, po 40 letech se tak čtenářům dostává do rukou podobná publikace - svědek dnešní podoby Prahy. Představuje nejen historické jádro s významnými památkami, ale i město za branami, zástavbu 19. století, nové kvalitní urbanistické celky, dopravní stavby zdařile zakomponované do krajiny a také neotřelé poetické pohledy na Prahu zasněženou, Prahu v bílém hávu. Exkluzivní a leckdy překvapivé pohledy jsou doplněny zasvěcenými poutavými texty Vladimíra Soukupa, přeloženými do anglického a německého jazyka, které knihu předurčují k tomu, aby se stala pěknou vzpomínkou na návštěvu Prahy nebo exkluzívním dárkem pro zahraniční partnery. Pražané pak spatří svůj dům, svoji ulici, čtvrť, místo, kde žijí, pracují, jezdí na kole, chodí na procházky. Snad i pro pocit té zdravé pýchy a hrdosti nad krásou stověžatého města stojí za to, mít publikaci ve své knihovně a občas jí listovat a dívat se shůry, s nadhledem, očima ptáků.
Publikace byla představena veřejnosti na veletrhu Svět knihy 2006, úlohy kmotra se zhostil významný fotograf Zdeněk Thoma, akci moderovala Alena Zárybnická, která má se svojí zálibou v létání na větroni k tematice velmi blízko.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: