Peter Bielik: Svobodné zednářství. Neštěstí naší doby

Kód: 3367
Neohodnoceno
350 Kč
Skladem (1 ks)

Vydává jako svou 15. publikaci nakladatelství Knihy ABB s.r.o.

v Praze v únoru 2021.

Text: Peter Bielik, 2007, 2021.

Ze slovenského originálu Slobodomurárstvo – nešt'astie našej doby přeložil Jiří Novotný

Vydání první

počet stran: 192

formát A5 

e-kniha - k dispozici zde

na knihu navazuje  titul Adam B. Bartoš: Svobodní zednáři v československé politice - prodáváme jako komplet za výhodnější cenu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zednářství je významným ideovým a mocenským činitelem současného světa. Jeho vliv se projevuje všude, ale zejména v těch zemích, které byly výrazně ovlivněny křesťanstvím. V nich se výrazně podílí na jejich odkřesťanštění a demoralizaci. Proto mnohé z těchto zemí mravně klesly pod ty země, nad nimiž původně měly mravní převahu.

Je původcem mnoha propagandistických i fyzických útoků na Katolickou církev, vzpour, převratů, revolucí, vražd, vzniku a zániku států i rozšíření nebo uzákonění různých bludných ideologií, sekularizace, ateismu, spiritismu, reinkarnace, radikálního feminismu, pornografie, umělé antikoncepce, sterilizace, rozvodů, potratů, eutanazie atd.

Veřejnost však neví, co je v pozadí tohoto dění. Ani ti, kteří si osvojili zednářské ideje, si neuvědomují, čím se nekriticky řídí. Zednářství se totiž běžně k svému působení nepřiznává, utajuje ho. To výrazně napomáhá jeho úspěchům. Především utajuje svůj hlavní záměr: odvést lidi od věčné spásy, nejdůležitější věci v jejich životě. Namísto Boha jim podsouvá náhradní životní cíle: materiální hojnost, tělesnou nevázanost, slávu nebo moc. Vybízí je ke konání zla, k čemuž mají sklon v důsledku dědičného hříchu. Aby v tom mělo úspěch, snaží se je zednářství přesvědčit, že zlo není zlem. Dokonce jim zlo představuje jako dobro: duchovní otroctví nazývá svobodou, mravní úpadek pokrokem, hloupost moudrostí atd. Snaží se vyvolat dojem, že jeho lži jsou pravdou. Pravé hodnoty a ty, kteří je obhajují, tupí, zesměšňuje a pronásleduje.

Bez pochopení zednářství lze mnohé významné jevy minulosti i současnosti pouze popsat, avšak ne vysvětlit. Zdají se být náhodnými a navzájem nesouvisejícími. Obvykle se vysvětlují vědeckým pokrokem, národním hnutím, hospodářskou motivací a podobně. Ve skutečnosti mají duchovní příčinu: boj Boha a ďábla, který je základem dějin.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: