Adam B. Bartoš - Svobodní zednáři v česko(slovenské) politice

Kód: 3640
Tip
Neohodnoceno
350 Kč
Skladem (>5 ks)

Vydává jako svou 16. publikaci nakladatelství Knihy ABB s.r.o.

v Praze v dubnu 2021 

Text: Adam B. Bartoš, 2011-2013, doslov 2021

formát A5, brožovaná

192 stran

ISBN 978-80-88385-34-9 

ISBN 978-80-88385-35-6 (.pdf)

ISBN 978-80-88385-36-3 (.epub)

ISBN 978-80-88385-37-0 (.mobi)

e-knihu můžete objednat zde

Obsah:

Úvod: českou politiku ovládají zednáři

Kapitola první: Československo a svobodní zednáři 

Kapitola druhá: Česká republika a svobodní zednáři 

Kapitola třetí: Pátrali jsme po zednářích ve Sněmovně 

Kapitola čtvrtá: B´nai B´rith a Česko(slovensko) 

Příloha: Staví se KDU-ČSL proti svobodným zednářům? 

Příloha: Iluminátské oko nad Prahou 

Příloha: Seznam svobodných zednářů ČSR: 961 členů lóží 

Dovětek: A co dnes?

Detailní informace

Detailní popis produktu

Už jen samotný fakt, že jde o tajnou společnost, která má své lidi na vysoce postavených místech a jejíž členové jsou loajální především ke svému řádu a jeho skrytému poslání, by nás měl před svobodnými zednáři varovat. Zednářská zásada jim totiž ukládá „nečinit nic, co by bylo se zednářskou ideologií v rozporu“, což je jinými slovy totéž, co upřednostnit zednářský zájem před jakýmkoli jiným zájmem. Nebo ještě jinak: ve chvíli střetu zájmů bude svobodný zednář konat jako svobodný zednář, vše ostatní jde stranou. Proto bychom se měli mít před zednáři, i těmi v české politice, na pozoru.

Počkat, počkat, mohl by někdo říci. Jakými zednáři v české politice? Inu, politiky, kteří jsou zároveň svobodnými zednáři. Je jich takových u nás spousta. Skoro bych řekl, že česká politika je svobodnými zednáři prolezlá skrz naskrz (stejně jako ve všech ostatních zemích).

Když totiž víme, jak velký vliv měli zednáři v naší vlastní nedávné historii či jaký mají v sousedních zemích, pak je na místě předběžná opatrnost a střízlivý úsudek, že to v novodobé české historii a současnosti bude přinejmenším stejné. Už jen proto, že nový režim zednářům přeje, nikdo je nepronásleduje, ve skutečnosti je posametová republika zednářskými idejemi prodchnutá v míře ne menší než ta první. A obdiv k tajným a elitářským spolkům u nás kvete se stejnou razancí, jako v tehdy vzniklém Československu.

Prvorepublikové zednářství můžeme s odstupem času lépe hodnotit, protože o mnoha zednářích už víme, ježto po smrti se jejich příslušnost k řádu projevit může. Ze současných zednářů ale známe jen ty, kteří to o sobě sami prozradí (to možné je, nesmí ale prozradit žádného jiné-ho žijícího kolegu). Kvůli jejich utajení nám proto ne-zbývá, než zednáře rozpoznávat podle jiných indicií. Po-dle jejich myšlenek, gest, symbolů, podle toho, zda mají zednářskou tradici v rodině či nikoli apod. I o tom je tato publikace...

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: