Jan Sedláček - Klimatická ideologie versus ochrana přírody

Kód: 4245
Tip
Neohodnoceno
150 Kč
Skladem (>5 ks)

RNDr. Jan Sedláček

Klimatická ideologie versus ochrana přírody

Vydává jako svou 19. (48.) publikaci nakladatelství KnihyABB s.r.o.

v Praze v lednu 2022

Vychází jako sešit č. 31 edice Národovecká knihovnička

vazba: brožovaná

počet stran: 64

Text: RNDr. Jan Sedláček, 2021 

ISBN 978-80-88385-46-2

ISBN 978-80-88385-47-9 (pdf)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Z médií, (ne)ziskovek i od mnoha politiků stále hlasitěji slyšíme, že změna klimatu je vážnou hrozbou, kterou je potřeba zastavit – i za cenu toho, že výrazně zchudneme a připravíme se o mnohé výdobytky moderní civilizace. Je to ale opravdu tak? Skutečně je změna kli-matu tak vážným problémem? A má vůbec cenu se ji pokoušet zastavit, nebo bude lepší se jí přizpůsobit? 

Na tyto otázky se budu snažit odpovědět na následujících stránkách. A jakožto člověk, který má k tématu ochrany přírody velmi blízko (jsem absolventem oborů Péče o životní prostředí – krajinná ekologie a Biologie ekosystémů) se budu zabývat ještě jednou otázkou, která ve veřejné diskuzi téměř nezaznívá: Zda je ta „ochrana klima-tu“ skutečně vhodným základem pro racionální ochranu přírody, nebo naopak přírodě spíše škodí.

Tuto útlou knížku rozhodně nechci pojmout jako vědeckou práci, nýbrž spíše jako racionální úvahu nad některými základními fakty tý-kajícími se klimatické změny a ochrany přírody. Budu zde cílit ze-jména na laickou veřejnost a snažit se vystihnout alespoň základní kontury této problematiky (tzv. malovat tlustým štětcem). Pro zájemce budu přímo v textu odkazovat na články, které pojednávají o jednotlivých částech této problematiky více do hloubky (ale zároveň se budu snažit vybírat takové, které to dokáží vysvětlit „lidsky“, aby to pochopil i laik). 

V první části této knihy rozeberu ideologický základ a zároveň ne-smyslnost toho „třídního boje proti CO2“. Dále uvedu konkrétní pří-klady, v čem klimatická ideologie škodí přírodě, a také některé skutečné problémy, které by se měly řešit a na něž se ve stínu klimatické ideologie téměř zapomíná. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: