Šambhala. Srdce Asie - Nicholas Roerich

Kód: 5236
Tip
Neohodnoceno
300 Kč
Skladem (>5 ks)

vazba V2 (brožovaná)

nakladatelství Knihy ABB s.r.o.

A5, 164 stran

z ruského originálu přeložil Alan Černohous

ISBN 978-80-88385-68-4 (tisk)

ISBN 978-80-88385-69-1 (epub)

ISBN 978-80-88385-70-7 (mobi)

ISBN 978-80-88385-71-4 (pdf)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Slunečné jitro bez jediného mráčku. Nad námi se třpytivě klene jasné modravé nebe. Přes náš tábor střemhlav letí obrovský tmavý sup. Naši Mongolové i my sami jej sledujeme. Pak ale najednou jeden z burjatských lámů zvedá ruce ke světlemodrému nebi:

„Co to tam je? Bílá vzdušná koule?“

„Letadlo?“

Všímáme si, jak se ve velké výšce ve směru od severu k jihu pohybuje cosi zářícího. Ze stanů jsme si přinesli tři silné dalekohledy. Pozorujeme, jak na slunci bliká rozměrné sféroidální těleso. Uprostřed modrého nebe je jasně viditelné. Pohybuje se velmi rychle. Pak jsme postřehli, jak mění směr spíše k jihozápadu a skrývá se za sněžným řetězcem Humboldtova hřebene. Celý tábor sleduje ten nezvyklý jev a lámové šeptají:

„Znak Šambhaly.“

Těmito slovy popisuje Nicholas Roerich ve své cestopisné knize „Srdce Šambhaly“ ve druhé polovině dvacátých let minulého století fenomén, který dnes známe pod názvem UFO. Spojitost mezi Šambhalou a UFO před nás ovšem staví celou řadu otázek. 

Kdo vlastně jsou její obyvatelé? Pozemšťané, nebo potomci mimozemšťanů?

Měli bychom fenomén UFO klást do souvislosti jak s tajemnými obyvateli Agarthy, ale i s „vetřelci“?

Jak dlouho tato podzemní říše Agartha s hlavním městem Šambhalou existuje?

Dle buddhistické, ale i dalších tradic, žijí v podzemí hadí bytosti zvané nágové, znalci Nejvyšších Moudrostí, včetně těch, které lidstvo zatím není schopno přijmout. 

Nikolaj Konstantinovič Rerich, na Západě známější jako Nicholas Roerich (1874 –1947), byl ruský mystik, spisovatel, malíř, archeolog, myslitel, cestovatel, pacifista, dle některých údajů i teosof a martinista. Namaloval přes sedm tisíc obrazů a napsal třicet literárních děl. Byl nositelem mnoha ruských i zahraničních řádů. Jeho výsadní předností bylo sladění pravoslaví s buddhismem. Organizoval mírová hnutí. Jako jeden z prvních v historii popsal fenomén dnes známý pod pojmem UFO, s nímž se mnohokrát setkal na svých cestách. Se svou manželkou Jelenou založil a organizoval tzv. agni–jógu (jóga ohně nebo ohnivá jóga).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: