Planeta žije - David Attenborough

Kód: 2605
Neohodnoceno
200 Kč
Skladem (1 ks)

antik - stav dobrý

Žánr

Literatura česká, Cestopisy a místopisy, Fotopublikace

Vydáno 1975, Město Ústí nad Labem

Počet stran 270

Jazyk vydání český

Ilustrace/foto Karel Prošek, Ladislav Ovsík, Josef Šimek, Jiří Poborák, Jiří Baláš, Karel Gottstein, Jan Pikous, Karel Tůma

Vazba knihy pevná / vázaná s přebalem

Náklad 35 000 ks

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tato kniha vznikla na základě seriálu natočeného pro britskou televizní společnost BBC, který uvedla rovněž Československá televize v roce 1987. Obě díla navazují na předcházející seriál a knihu Život na Zemi (Panorama 1986), v nichž se jejich tvůrci pokusili popsat evoluci živočichů a rostlin na naší planetě za poslední tři tisíce miliónů let a nastínit vznik a vývoj různých živočišných skupin, jenž vyvrcholil rozvojem savců s člověkem na samém konci vývojové cesty.

Předkládaná kniha je naopak přehledem současného stavu života na Zemi. Zkoumá, jak si zástupci starobylých skupin živočichů rozdělili životní prostředí planety spolu s představiteli vývojově pokročilejších forem a jak se přizpůsobili nepřebernému množství rozmanitých biotopů, jež Země skýtá. Tu a tam se mohou příběhy obou knih poněkud překrývat, ovšem rozmanitost zvířeny a rostlinstva je tak obrovská, že v mnoha případech jsou stejné epizody ilustrovány druhy naprosto jinými než v předchozím díle.

Kniha vznikala současně s televizním seriálem. Není proto jeho přímým potomkem ani vedlejším produktem.

Obě díla můžeme považovat za bratrance vycházející z téhož výzkumu, který je výsledkem mnohaletého úsilí, studia a cestování. Jako taková se tedy liší i podobají. A doufejme, že i vhodně doplňují.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: